מגזין אינטרנטי מספר 8       פרשת פנחס  –  תמוז תשע"ו

שלום לכל אוהבי/חברי מרכז מיכאל

 

מדיטציה מיוחדת לרפואה בחודש תמוז – לחצו כאן  

 

הרב יהודה ליב אשלג-בעל הסולם

"מה היא חוכמת הקבלה? חוכמת הקבלה בכללה, היא עניין של התגלות אלוקית, מסודר בדרכיו בכל בחינותיו, ממה שנתגלה בעולמות, וממה שעתיד להתגלות, ובכל האופנים שאך אפשר לפעמים להיגלות בעולמות, עד סוף כל הדורות."

 

רבי נחמן מברסלב

חייך תמיד, תהיה בידך מתנת חיים להעניקה לאחרים. לעתים, נמצאים אנשים במצוקה קשה, אך אין להם בפני מי להשיח את צרותיהם, אם תופיע כשחיוך נסוך על פניך, תעודד אותם, ותזרים בהם חיים חדשים.

 

פרשת מטות                      

הפרשה עוסקת בתחילתה בעניין נדר ושבועה, תיקון הקשור לפה של האדם. כאשר אדם חושב על נדר אין המחשבה מחייבת את החושב, אבל כאשר המחשבה מבוטאת במילים האדם כבר התחייב לקיים את הנדר. כמו שנאמר " כְּכָל-הַיֹּצֵא מִפִּיו, יַעֲשֶׂה."

מכאן אנו למדים עד כמה יש להיזהר במילים היוצאות מהפה את הביטוי "חיים ומוות ביד הלשון"  רובנו מבינים בשכל, אבל להבין בלב, באמת להתנהג לפי זה יש עוד כברת דרך לעשות.

במסכת שבת מובאים דברי חכמינו על חומרת עוון נדרים  "רבי אומר בעוון נדרים בנים מתים כשהן קטנים …"

בשבוע זה אנו מבקשים להפנים את חשיבותם של מילים נדרים ושבועות!

להתראות בשבת

הרב יחזקאל נגר

 

 

ימי בין המצרים 

בשבת הקרובה מתחילים שלושת השבועות הידועים כימים בין המצרים, להסבר לחצו כאן 

 

 

 

הקשר בין הפרשה להפטרה

חוסר הקשר הישיר בין פרשת מטות לבין ההפטרה מירמיה א'

השבת היא השבת הראשונה שלאחר י"ז בתמוז מתוך שלשת שבתות הפורענות. עד לי"ז בתמוז היה עלינו לחפש קשר בין הפטרת השבוע לבין הפרשה, למצוא את הדמיון, את התכנים המקבילים. מכאן ואילך קשורות ההפטרות אל לוח השנה ולאו דווקא אל פרשת השבוע.

על ענייני הפרשה ועל ימי בין המצרים תלמדו אצל  הרב חזי. הייתי רוצה לכתוב על ההפטרה היפהפייה הזאת.

דִּבְרֵי יִרְמְיָהוּ בֶּן-חִלְקִיָּהוּ מִן-הַכֹּהֲנִים אֲשֶׁר בַּעֲנָתוֹת בְּאֶרֶץ בִּנְיָמִן.  ב אֲשֶׁר הָיָה דְבַר-יְהוָה אֵלָיו בִּימֵי יֹאשִׁיָּהוּ בֶן-אָמוֹן מֶלֶךְ יְהוּדָה בִּשְׁלֹשׁ-עֶשְׂרֵה שָׁנָה לְמָלְכוֹ.  ג וַיְהִי בִּימֵי יְהוֹיָקִים בֶּן-יֹאשִׁיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה עַד-תֹּם עַשְׁתֵּי עֶשְׂרֵה שָׁנָה לְצִדְקִיָּהוּ בֶן-יֹאשִׁיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה עַד-גְּלוֹת יְרוּשָׁלִַם בַּחֹדֶשׁ הַחֲמִישִׁי.  {פ}

ד וַיְהִי דְבַר-יְהוָה אֵלַי לֵאמֹר.  ה בְּטֶרֶם אצורך (אֶצָּרְךָ) בַבֶּטֶן יְדַעְתִּיךָ וּבְטֶרֶם תֵּצֵא מֵרֶחֶם הִקְדַּשְׁתִּיךָ  נָבִיא לַגּוֹיִם נְתַתִּיךָ.  ו וָאֹמַר אֲהָהּ אֲדֹנָי יְהוִה הִנֵּה לֹא-יָדַעְתִּי דַּבֵּר  כִּי-נַעַר אָנֹכִי.  {ס} ז וַיֹּאמֶר יְהוָה אֵלַי אַל-תֹּאמַר נַעַר אָנֹכִי  כִּי עַל-כָּל-אֲשֶׁר אֶשְׁלָחֲךָ תֵּלֵךְ וְאֵת כָּל-אֲשֶׁר אֲצַוְּךָ תְּדַבֵּר.  ח אַל-תִּירָא מִפְּנֵיהֶם  כִּי-אִתְּךָ אֲנִי לְהַצִּלֶךָ נְאֻם-יְהוָה.  ט וַיִּשְׁלַח יְהוָה אֶת-יָדוֹ וַיַּגַּע עַל-פִּי וַיֹּאמֶר יְהוָה אֵלַי הִנֵּה נָתַתִּי דְבָרַי בְּפִיךָ.  י רְאֵה הִפְקַדְתִּיךָ הַיּוֹם הַזֶּה עַל-הַגּוֹיִם וְעַל-הַמַּמְלָכוֹת לִנְתוֹשׁ וְלִנְתוֹץ וּלְהַאֲבִיד וְלַהֲרוֹס לִבְנוֹת וְלִנְטוֹעַ.  {פ}

יא וַיְהִי דְבַר-יְהוָה אֵלַי לֵאמֹר מָה-אַתָּה רֹאֶה יִרְמְיָהוּ וָאֹמַר מַקֵּל שָׁקֵד אֲנִי רֹאֶה.  יב וַיֹּאמֶר יְהוָה אֵלַי הֵיטַבְתָּ לִרְאוֹת  כִּי-שֹׁקֵד אֲנִי עַל-דְּבָרִי לַעֲשֹׂתוֹ.  {ס} יג וַיְהִי דְבַר-יְהוָה אֵלַי שֵׁנִית לֵאמֹר מָה אַתָּה רֹאֶה וָאֹמַר סִיר נָפוּחַ אֲנִי רֹאֶה וּפָנָיו מִפְּנֵי צָפוֹנָה.  יד וַיֹּאמֶר יְהוָה אֵלָי  מִצָּפוֹן תִּפָּתַח הָרָעָה עַל כָּל-יֹשְׁבֵי הארץ.

ירמיה היה הבן של חלקיה הכהן הגדול שחי בתקופת המלך יאשיהו ומצא ספר תורה (יש הטוענים את ספר דברים) כשניקו את בית המקדש מעבודה זרה.

בגלל נבואות התוכחה שלו וניבוי החורבן, מסולק ירמיה מענתות בארץ בנימין ומגיע לירושלים. ירמיה יוצא נגד מוסדות המלוכה ,הכהונה והעם. מאשים בכפיות טובה לפני הבורא, בשחיתות ובחוסר מוסר. לטעמו על כך תבוא הגלות.

אני מתחברת לעניין הקודם המודגש  כשהבורא אומר לירמיה שלפני לידתו כבר היה לו יעוד. לפני שנוצר כבר הוקדש – במקרה הזה לנבואה.

אמנם התפקיד לו נועד ירמיה לא בדיוק מצא חן בעיניו, אך הבורא בדרכו משכנע אותו.

במסגרת חיינו ובוודאי בלימודי הקבלה לעיתים אנו שואלים עצמנו האם יש לאדם ייעוד? מהו היעוד שלנו ? לעיתים לוקח לנו חיים שלמים לחפש וספק אם אנו מוצאים. לעיתים אנו עוברים בדרכים עקלקלות עד אשר נראה לנו שמצאנו את ייעודנו. יש גם ברי מזל שיודעים מהיותם קטנים מאד מהו ייעודם.

מה שברור הוא שאם לירמיה היה יעוד – גם לנו יש. כדי למצוא אותו כל מה שצריך לעשות הוא להקשיב לדבר ה' – להקשיב פנימה ,להתחבר , להיות נכון לקבל את התשובות גם אם לא תמיד הן יישאו חן בעיננו.

 להתראות בשבת

צמרת

 

 

תגובות (במייל חוזר) לדברים הנכתבים , יתקבלו בברכה.  את הכול יש לכתוב בלשון מכובדת ונקייה, כך נוכל לשפר את הכתוב מידי שבוע ונעורר את תחושת השותפות לקהילה ולמרכז מיכאל.

שבוע טוב לכולם

 

 

 

*תוכנית לימוד חדשה באמצעות האינטרנט – לפרטים לחצו כאן

 *לזמני השבת לחצו כאן 

 

 

 

רשימת אירועים      

 

טיול רוחני בערב ר"ח אב – יום חמישי  4/8/16 לפרטים לחץ כאן

 

ה' באב הילולת האר"י הקדוש – יום שני 8/8/16  20:00

תשעה באב – מוצאי שבת  13/8/16 21:30

ט"ו באב – יום הזוגיות היהודי – חמישי  18/8/16 20:15

ראש חודש אלול – שבת   2/9/16   8:30-12:00

סליחות – מוצאי שבת – 24/9/16   12:00-01:20

ערב ראש השנה – ראשון 2/10/16

ראש השנה תשע"ז – 2-4/10/16  ראשון שני שלישי – ברעננה

כפרות – שלישי – 11/10/16  03:00

יום כפור – שלישי רביעי  11-12/10/16  בכפר המכביה

 

מרכז מיכאל – בית ללימודי יהדות ורוחניות – רחוב אחוזה 117 קומה ב' רעננה

054-6365057      ת.ד. 145 רעננה 4310101